شمشیرهای خود را آماده کنید، آمادهی نبردی برای مردمان این سرزمین، آماده برای نوشیدن جرعهای از این آب. جملهای که کلیت بخش داستانی عنوان For Honor را در خود میگنجاند. عنوانی که سازنده بدنام این روزهای صنعت بازیسازی، «یوبیسافت» در پشت آن قرار دارد. در نگاهی کلی، For Honor نیز همانند سایر IPها و عناوین جدید یوبیسافت، با هدفگیری بخش آنلاین به عنوان هسته اصلی بازی، تولید شده است. عنوانی که باید دید آیا در کنار دیگر عناوین موفق این کمپانی قرار میگیرد یا به شکستی همانند اثر The Crew که از دست بر قضا بخش آنلاین را به عنوان هسته گیمپلی خود هدف قرار داده بود، تبدیل خواهد شد. در ادامه با نقد و بررسی For Honor به سراغ این عنوان مبارزهای آنلاین خواهیم رفت تا با مقایسه بخشهای مختلف آن موفقیت یا عدم موفقیت آن را بسنجیم.
همه چیز از یک فاجعه طبیعی شروع شد. زلزله، سیل و طوفان دست به دست هم دادند تا آتش نبردی عظیم بین جنگجویان سرزمینهای مختلف را روشن کنند. نبردی که برنده آن منابع موجود باقی مانده برای بقا را بدست میآورد. For Honor داستانی خیالی را در سالیان دور و در دوره شوالیه ها، وایگینگها و ساموراییها بازگو میکند. داستانی که البته به دور از کلیشهها و مکررات نیست و از همان ابتدا هم قصد ندارد تا شما را خیلی درگیر خود کند و از میانه راه هم کاملا قابل پیش بینی و به دور از هر گونه نکته خاص یا اتفاق غیر منتظرهای است. داستانی که با کلاس شوالیه شروع، بعد از آن به سراغ کلاس وایگینگ میرود و در نهایت هم با کلاس سامورایی به پایان میرسد. شاید بتوان برای وصف وضعیت بخش کمپین بازی از جمله، تمرینی خوشمزه برای آشنایی با کلیت For Honor، استفاده کرد. بخشی که حداکثر ۵ ساعت از وقت شما را خواهد گرفت و خبری هم از شخصیتهای به یادماندنی و نبرد های عظیم و بزرگ نیست. البته بیانصافی است که باسفایتهای بخش کمپین را به عنوان یکی از نکات مثبت این بخش به حساب نیاوریم. باسفایت هایی که شما را به چالش میکشند و از تنوع خوبی هم بر خوردار هستند. در آخر هم باید به فضاسازی زیبای بازی اشاره کرد. با توجه به وقوع بازی در عصر باستان، هر کدام از مراحل بازی دارای محیطی منحصر به فرد و برگرفته از تمدن هر کدام از سه جناح بازی هستند.
با عبور از داستان For Honor، به بخشی میرسیم که چارچوب و کلیت بازی را تشکیل میدهد و آن هم گیمپلی است. شاید شما هم مانند نگارنده این مطلب، انتظار گیمپلی همانند عنوان Ryse که سال ۲۰۱۳ برای کنسول Xbox One منتشر شد و عنوان ضعیفی بود، را داشته باشید، اما با شروع بازی نظرتان کاملا عوض خواهد شد و به بیانی دیگر کامل سوپرایز خواهید شد. گیمپلی عنوان فور آنر چیزی است که به شخصه مدتها منتظر تجربه آن در عناوین فایتینگ بودم. مکانیزم گیمپلی که کاملا بر پایه قوانین و اصول بنا شده و خبری از شانس در آن نیست. گیمپلی بازی به این صورت است که شما باید ضربههای دشمنان را دفاع کنید و کنار آن ضربه هم بزنید. اما چیزی که گیمپلی بازی را جادویی میکند، سه جهت مربوط به ضربهها است. جهت بالا، راست و چپ. به این صورت که به عنوان مثال اگر دشمن از سمت راست به شما ضربه بزند، باید از سمت راست ضربه را دفاع کنید و بر عکس اگر گارد دشمن از سمت راست باشد، باید از دو جهت دیگر به اون ضربه بزنید. این سیستم به بهترین شکل ممکن در بازی پیاده شده و نبرد هایی کاملا استاندارد و حرفهای را به وجود آورده است. علاوه بر این، وجود ضربات سنگین و سبک در کنار نوار استقامت باعث شده تا عمق بیشتری به گیمپلی بازی بیافزاید. گیمپلی عمیق بازی باعث شده تا تکتک ضرباتی که وارد میکنید را کاملا حس کنید. همان طور که اشاره شد، سه جناح شوالیه، وایگینک و سامورایی در بازی حضور دارند و هر کدام از این سه جناح شامل چهار سرباز مختلف میشوند که هر کدام از این سربازان دارای قدرتها و ضعفهایی به خصوصی هستند. به عنوان مثال؛ یکی از کلاسها ضربات محلکی را وارد میکند و در عوض از سرعت پایینی برخوردار است و دیگری سرعت بالایی دارد، اما ضربات او ضعیفتر هستند. کنار هم قرار گیری این نقاط ضعف و قدرت هر کلاس، باعث به وجود آوردن بالانس خوبی در بازی شده است. به این صورت که کلاسی بر کلاس دیگر برتری ندارد و هر کدام از کلاسها به اندازه کافی متنوع و کامل هستند تا بتوانید از آنها به عنوان کلاس محبوب خود استفاده کنید. در کل تجربه گیمپلی بازی به قدری ارضا کننده است که تمام نکات منفی بخش داستانی را به کل فراموش کرده و محو نبرد های منحصر به فرد بازی خواهید شد.
همان طور که در شروع متن اشاره شد، For Honor یک عنوان بر پایه بخش آنلاین است. به این صورت که حتی برای تجربه بخش تکنفره بازی هم باید به سرورهای بازی متصل باشید. بخش آنلاین بازی از سه مد مختلف تشکیل شده است. این مد ها شامل مد دوئل تک به تک و دو مد هشت نفره تیم دث مچ و Dominion میشود که از بین آنها مد Dominion چه از نظر نگارنده و چه از نظر تعداد بازیکنان، پر طرفدارترین مد بازی است. در این مد، بر خلاف دو مد دیگر نبرد ها به صورت عظیمتری جریان دارد و علاوه بر بازیکنان واقعی، هوش مصنوعی هم در نقش سربازان تیمها در بازی حضور دارد. این مد به این صورت عمل میکند که شما باید مناطق مختلف را تسخیر کنید و بعد به دفاع از این مناطق بپردازید. به دلیل وسعت بزرگ نبردها و همچنین ریسپاون شدن سریع بازیکنان، این بخش دارای سرعت و هیجان زیادی بوده و ترکیب آن با گیمپلی بازی ساعتها شما را محو خود خواهد کرد. در شروع بازی هم شما میتوانید به دلخواه وارد یکی از سه جناح بازی شوید و برای آنها به نبرد بپردازید و سرزمینهای بازی را فتح کنید. این سیستم هم جالب از کار درآمده و در پایان پانزده روز، جناح پیروز را مشخص خواهد کرد. اما در حالی که در اوج لذت قرار دارید، مشکلات سرور بازی به سراغ شما خواهد آمد. بارها در طول بازی در حالی که وسط یک نبرد بزرگ بودم، با خطای اتصال مربوط به سرورها مواجه شدم. دفعات زیادی شاهد قطع ارتباط بقیه بازیکنان در طول بازی بودم و دقایق زیادی هم در صفحه لودینگ بازی منتظر شروع نبرد بودم. مشکلاتی از این دست که برای یک عنوان همیشه آنلاین، یک ضعف بزرگ و اساسی محسوب میشود و نیمی از لذت گیمپلی بازی را از بین میبرد. البته اگر در ایران زندگی میکنید، اینترنت ضعیف ایران را هم به تمام این مشکلات اضافه کنید. نکته آزار دهنده بازی با توجه به قیمت 60$ آن، سیستم پولی موجود در بازی است. به طوری که برای کوچکترین کاری در بازی، باید پول پرداخت کنید. بازی هم اصلا در این زمینه دست و دل باز نیست و عملا برای خرید یک شمشیر مناسب یا یک لباس خوب برای یکی از مبارزان خود، یا باید ساعتهای زیادی به نبرد بپردازید و یا این که مقداری پول پرداخت کنید. متاسفانه به قدری این سیستم محدود شده که تقریبا خرید بعضی از آیتمها را به وسیله بازی کردن، غیر ممکن میکند و تنها راه شما پرداخت پول واقعی است.
هر جا نامی از یوبیسافت میشنویم، اولین کلمهای که شاید ذهن ما را درگیر کند، «داونگرید» یا همان افت کیفی محصول نهایی در مقایسه با نمایشهای اولیه آن است. اما خوشبختانه این سناریو برای عنوان For Honor متفاوت دنبال میشود. بر خلاف دیگر عناوین این شرکت، For Honor از لحاظ بصری و تکنیکی، عنوانی خوش رنگ، لعاب و خوشساخت محسوب میشود و محصول نهایی تفاوت زیادی با نمایشهای اولیه ندارد. تکستچرهای بازی دارای جزئیات فراوانی هستند و انیمیشینهای استفاده شده برای برای مبارزان بازی هم واقعا عالی از کار درآمده است. بازی از لحاظ تکنیکی هم در وضعیت خوبی قرار دارد و بررسی بازی بر روی کنسول Xbox One، شاهد نرخ فریمی ثابت در طول تمام بخشهای بازی بودیم. در بخش موزیک و صداپیشگی هم با عنوان قابل قبولی طرف هستیم، هر چند که نمیتوان کلمه شاهکار یا اثری ماندگار را برای این عنوان استفاده کرد اما در کل صداپیشگیها و آهنگهای بازی در سطح قابل قبولی قرار دارند و با شرایط و جو بازی همخوانی دارند.
در نهایت بحث بررسی بازی را با یک نتیجهگیری کلی تمام کنیم. For Honor عنوان مبارزهای لذت بخشی است که مدتها انتظارش را میکشیدیم. عنوانی منحصر به فرد و کامل در زمینه گیمپلی که ساعتها شما را محو خود خواهد کرد، اما… اما مشکلات سرورها و پول داخل بازی هستند که به دشمن اصلی لذت شما تبدیل خواهند شد. دشمنی که در یک لحظه تمام لذت بازی را از شما گرفته و اعصاب شما را هم همانند مبارزان داخل بازی، خشمگین میکند. عنوان For Honor برای PC و کنسولهای Xbox One و PS4 در تاریخ ۱۵ ماه فوریه منتشر شد.
مجموع امتیاز - 8
8
امتیاز بازیسنتر
نقاط قوت: گیمپلی فوقالعاده و شبیهسازی خوب مبارزاتنبردهای منحصر به فردمالتیپلیر قدرتمندنقاط ضعف:مشکلات سرورسیستم پولی داخل بازیکوتاهی بخش داستانی